Милана Љепоју званог Манце, некадашњег шефа “Пинк Пантера” из Ниша, како се сумња, брутално је убио клан Вељка Беливука (36) почетком децембра 2020. године јер је, наводно, он планирао ликвидацију Марка Андрића (34), припадника Вељине групе.

Према незваничним информацијама, сумња се да је Љепоја намамљен у Београд и из освете убијен у периоду од почетка новембра до 9. децембра прошле године.

Према до сада познатим информацијама из истраге, припадници клана, који су предводили Веља Невоља и његов најближи сарадник Марко Миљковић Маре, на превару су намамили бившег шефа “Пинк Пантера” да из Ниша дође у Београд на састанак на јавном паркиралишту у близини саобраћајног предузећа “Ласта” на ауто-путу за Ниш. На овој локацији Љепоју је по договору сачекао Дејан Тешић (39), један од припадника ухапшеног криминалног клана.

Тешић је по Љепоју дошао “пасатом” са аранђеловачким регистарстим ознакама. Ово возило је, према незваничним информацијама, Марко Миљковић лично преузео од власника И. З. почетком децембра 2020. године, а онда га предао Тешићу како би отишао по Љепоју. Бивши шеф “Пинк Пантера” оставио је своје возило на паркингу и сео у “пасат” како би тим колима био одвезен на “тајну локацију” на којој ће се састати са Беливуком. Међутим, оно што Љепоја тада није знао је да се са тог састанка никада неће вратити.

Како су показали снимци са сигурносних камера Љепоја је одвезен до Беливукове “куће страве” у Ритопеку. Ову кућу Веља Невоља је, како смо већ писали, преузео од власника Владе Драганића још 2018. године, а потом је ово имање опасано високим зидинама и на сваком ћошку постављене су најсавременије сигурносне камере. Како се верује у овој кући Беливуков клан извршавао је најгнуснија криминална дела – мучења и убиства. Сумња се да је Драганић ову кућу Беливуковом криминалном клану оставио баш да би у овој кући која је у забаченом насељу, у близини реке преко које могу да пређу чамцима до Банатског Брестовца, иначе друге велике базе припадника овог клана, могли да извршавају језиве злочине а да нико то не примети.

На снимцима са сигурносних камера, који су објављени у јавности, види се како Љепоја стиже у ову кућу у Ритопеку са Тешићем, као и како након тога на исту локацију долазе Беливук и Миљковић. Сумња се да су Беливук, Миљковић, Тешић, Драганић и још неколико, за сада, НН лица мучили, а потом брутално убили Љепоју.

Љепојино тело уништили у киселини, гардеробу спалили

Према пронађеним траговима у овој кући, сумња се да су припадници криминалне групе, након убиства, Љепојино тело уништили у киселини, његову гардеробу спалили и различитим хемијским средствима чистили простор како би уклонили трагове кривичног дела.

Као још један доказ да се у овој кући страве догодило стравично убиство у процесу против Беливукове групе биће коришћен снимак, тачније чињеница да на снимцима надзора није снимљено да је Љепоја икада из ове куће изашао.

Беливукова група ухапшена је пре више од месец дана и од тада се више од 20 припадника ове групе налази у притвору. Они су, за сада, осумњичени за три ликвидације, диловање дроге, отмице, мучења, недозвољено држање оружја. Истрага против овог клана још је у току.