Фото: СРНА

Премијер Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас седмочлану породицу Ћеранић у селу Селишта у соколачкој Мјесној заједници Соколовићи која живи у трошној кући и обећао им изградњу нове породичне куће.

Вишковић је новинарима рекао да ће Влада изградити нову кућу за ову породицу уз помоћ соколачког Шумског газдинства „Романија“, које ће помоћи у дијелу извођења радова на том објекту.

„Почећемо са радовима чим временски услови дозволе и надам се да ћемо у наредних два до три мјесеца овој породици саградити нови дом, услован за живот петоро дјеце и њихових родитеља“, додао је Вишковић.

Блаженка Јањушевић Ћеранић, мајка петоро дјеце, захвалила је Вишковићу за обећану помоћ, додајући да је премијер и прошле године новчано помогао њену породицу када је било потребно, за лијечење њеног мужа Косте.

Она је нагласила да њено петоро дјеце живи у веома тешким условима, у кући грађеној 1926. године, без купатила, неусловној за живот, али да су добри ђаци.

Ћеранићева је рекла да они нису у могућности да себи изграде нову кућу, али да су спремни да раде на свом имању и да издржавају породицу.