Занимљиво истраживање спроведено у Великој Британији показало је да су људи рођени љети најзадовољнији. Тачније, 60 одсто рођених у јуну приликом испитивања је било срећно због свог рођендана, као и 59 одсто рођених у јулу и 53 одсто рођених у августу.

Испитујући више од 2.000 људи, научници су дошли до закључка да је најсрећнији датум рођења 28. јул, а разлози су врло једноставни – љето је и сасвим је извјесно да ће тог дана бити топло и лијепо.

С друге стране, најмање задовољни су они рођени у зимским мјесецима, а као најдепресивније раздобље наведено је оно уочи католичког Божића, односно крај децембра.

Баш као што је издвојен „најсрећнији датум“ рођења, 16. децембар је наведен као „најмање срећан“. И опет, разлози су једноставни – најмање задовољни су људи рођени у другој половини децембра, јер хладни и краћи дани тек долазе, а зима је иначе депресивнији дио године.

Иначе, још једно интересантно истраживање је показало да дјеца рођена у јуну имају навеће шансе да заврше факултет, они рођени у августу углавном веома добро зарађују, док рођени у децембру најчешће имају мању зараду.