Фото: Б.Радоњић

У Сокоцу је вечерас по двадесeт први пут организован „Избор спортисте године општине Соколац“, а за најуспјешнијег спортисту изабрана је Исидора Боровчанин чланица Карате клуба „Гласинац“, док је најуспјешнији клуб Кошаркашки клуб „Соколац“.

Исидора тренира карате већ 15 година, студент је прве године Стоматологије, а након додијеле награде није крила осјећања и врло емотивно је казала да јој ово признање представља круну досадашњег спортског рада.

Фото: Б.Радоњић

– Желим да се захвалим мојим суграђанима, јер су све ове године били уз мене, подржавали ме, пратили мој труд и рад и на крају – наградили ме. Посебне заслуге за ово признање заслужује мој тренер тј. мој отац који је препознао мој рад и потенцијал од дјетињства. Захвалила бих се и начелнику општине Соколац, Миловану Бјелици, који подржава све нас спортисте, да кроз спорт ми градимо будућност нашег Сокоца – истакла је она.

На другом мјесту нашао се Лука Вељовић из Боксерског клуба „Гласинац“, трећепласирани је Александар Лучић из Атлетског клуба „Гласинац“, а затим слиједе:

Фото: Бојан Д.Тошић

Немања Печеница из Кошаркашког клуба „Соколац”, Дијана Ашоња из Одбојкашког клуба „Гласинац“, Дејан Дебелногић из Футсал клуба „Гласинац Соколац“, Маринко Јанковић из Стрељачког клуба „Гласинац“, Игор Ђерић из Кошаркашког клуба „Соколац“, Милош Пајевић из Фудбалског клуба „Гласинац 2011“ и Стефан Косорић из Рукометног клуба „Гласинац“.

Пријем и додјела признања, ове године је одржан у сали за сједнице Скупштине општине Соколац, јер због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона и поштовања епидемиолошких препорука није било могуће организовати манифестацију као претходних година са програмом.

Начелник Милован Бјелица нагласио је да проглашење најбољег спортисте општине Соколац представља част за све њене грађане.

– Наша омладина одржава спортски дух у граду и упућујем им велику захвалност јер проносе име Сокоца широм Републике Српске, Босне и Херцеговине, Европе али и шире. Достојни су представници и прави амбасадори. Општина улаже много у спорт, подршка ће се наставити и у наредном периоду. Честитам награђеним и првом међу једнакима, са жељом да 2021. година буде са још више спортских успјеха – додао је Бјелица.

Фото: Бојан Д.Тошић

Одлуком жирија, десет перспективних младих спортиста који су својим резултатима заслужили признања општине су: Марија Амовић из Боксерског клуба „Гласинац“, атлетичарка Теодора Гладанац, одбојкашица Теодора Зечевић, рукометаш Душан Ковачевић, Маријана Косорић из Стрељачког клуба „Гласинац“, атлетичар Марко Мемедовић, Кристијан Перић из Омладинског фудбалског клуба „Гласинац 2011“, каратиста Стефан Пилиндавић, Бојан Поњарац из Фудбалског клуба „Соколац“ и кошаркаш Стефан Трифуновић.

Најуспјешнији спортски тренер је Предраг Бартула из Боксерског клуба „Гласинац“, а признање за најбољег спортског радника у 2020. години добио је Предраг Добриловић тренер Футсал клуба „Гласинац Соколац“.

Посебно признање додијељено је Милошу Ђурковићу, бившем голману и тренеру, који је име Романије прославио широм свијета. Наступао је у Фудбалским клубовима: „Гласинац“, „Сарајево“, „Бешикташ“ и „Адане Демирспор“.

Посебна постхумна признања Милошу Бајагићу и Љубинку Нешковићу, спортским активистима, нашим суграђанима, који су преминули у прошлој години од посљедица вируса корона су уручена члановима њихових породица.

Стручни жири за додјелу признања чинили су чланови Савјета за спорт: предсједник Срна Рајак, Бојан Копривица, Дејан Елез, Томислав Тамбурић и Ненад Радовић.

ИСИОДРА БОРОВЧАНИН – БИОГРАФИЈА

Рођена је 2001.године. Дугогодишња спортисткиња носилац је мајсторског звања у каратеу – црни појас I ДАН, протекле године забиљежила је следеће резултате:

  • 1.мјесто Првенство Рпублике Српске за млађе сениорке
  • 1.мјесто Првенство Босне и Херцеговине за сениоре
  • За репрезентацију БиХ Исидора је почетком марта наступила на Првенству Балкана се сениоре које одржано је у Београду и гдје је заузела 7.мјесто

Освајањем златне медаље на првенству Босне и Херцеговине Исидора је стекла право наступа за репрезентацију БиХ на Европском првенству у Баку Азербејџан, као и наступо на Свјетском првенству у Дубаи, али из оправданих разлога и новонастале ситуације изазване епидемијом вируса поменута међународна такмичења одложена су за ову годину.

Исидора је репрезентативка Републике Српске од 2012. године, а за њен предан рад и изузетне досадашње резултате постоји интересовање селектора сусједних земаља.