Наш пријатељ и драги колега, спортски новинар и коментатор, Драгомир Жунић Жуна преминуо је у Београду од последица коронавируса.

Драгомир Жунић је пре новинарске каријере био спортиста, познати атлетичар. Као члан АК „Црвена Звезда“ постизао је врхунске резултате и освајао бројне медаље. Био је 1980. године кандидат за Олимпијске игре у Москви. Његове дисциплине биле су средње и друге пруге 5.000 и 10. 000 метара.

Драгомир Жунић је први ужички атлетичар који је носио плави дрес са државним грбом.

„У пролеће 1973. плавокоси седамнестогодишњи младић са Царине Драгомир Жунић Жуна је обрадовао спортско Ужице. Као члан Атлетског клуба „Титово Ужице“ успео је да заузме место у југословенској атлетској репрезентацији на Балканском кросу, који је на самом крају месеца марта одржан у Инстамбулу. Жуна, који је у то време ишао ШУП где је учио фризерски занат, је трчао на 4000 метара за јуниоре. Младом Драгомиру Жунићу је ове 1973. године пошло за руком што до тада није ниједном ужичком атлетичару, Жуна је обукао плаву мајицу са државним грбом Југославије.

Данас „оног Жуну“, како га једном приликом назва посебан Ужичанин легендарни Слободин навијач Љубо Дубљанин, Ужичани познају као једног од најуспешнијих ужичких телевизијских спорских новинара. Тај део своје каријере Жуна је започео на Радио Ужицу и ТВ 5 Ужице успешно преносећи утакмице и водећи емисију „Лице спорта“, – овако пише Предраг Ковачевић, на сајту Ужичанствено, подсећајући нас на Жунине успехе у атлетици и спортско новинарство.

Жунић је из здравствених разлога морао је да напусти атлетику, а потом се опробао у спортском новинарству.

Његова новинарска каријера почела је у локалним медијима, „Вестима“ Радио Ужицу, ТВ 5, ТВ Лав, био је дугогодишњи дописник „Спорта“, а до краја остао веран телевизији, радећи на ужичкој ТВ 5 као коментатор фудбалских и одбојкашких утакмица.

Драгомир Жунић Жуна биће сахрањен у родном Ужицу.