Планина Романија, захваљујући Планинарском друштву „Гласинац“ добила је нови садржај за своје најмлађе посјетиоце. Од данас на локацији Надроманија у близини планинарског дома „Црвене стијене“ уређена је стаза са ски – лифтом за дјецу, а уједно је отворена и скијашка сезона за ову годину.

Како наводе из ПД „Гласинац“ најмлађи чланови друштва и гости данас су званично имали прилику да по први пут користе недавно набављени ски – лифт и скијашку опрему, те да их чини поносним чињеница да ће нови садржај најмлађим Сокочанима пружити могућност учења првих скијашких корака и уживања у зимским спортовима.

– Као бивши скијаш, нисам ни слутила да ћу једнога дана скијати на Романији. Жао ми је што је скијашки клуб престао са радом, потенцијала има и треба их користити. Идеја планинара о набавци опреме и ски – лифта, брзо се спровела у дјело и као у најљепшој причи за кратко вријеме све то је на располагању за најмлађе посјетиоце планине Романије. Једно је сигурно од данас на планини можете да осјетите праву драж скијања и да уживате у зимској идли уз шетњу на чистом ваздуху, као и боравку у планинарском дому „Црвене стијене“ који нуди угодну планинску атмосферу, истакла је за портал ,,Соколац-срце Романије“ Вера Мијатовић секретар ПД „Гласинац“.

Поред планинарског дома, уређених планинарских стаза, ферате ово је још један у низу садржаја који Романију полако сврставају међу туристички атрактивне локације, нарочито у зимском периоду.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.