Фото: С.Рајић

Објекти дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ из Сокоца почетком нове грађевинске сезоне добиће нови изглед. Наиме, ова здравствена установа у сарадњи са општином Соколац недавно је аплицирала на Пројекат енергетске ефикасности за БиХ – „Зелени економски развој“, који реализује УНДП уз подршку Владе Шведске, а у партнерству са Министарством вањске трговине и економских односа БиХ, Фондом за заштирту животне средине и енергетску ефикасност РС, Свјетска банка у БиХ и општинско одјељење за локални развој. Јавна установа дом здравља „Др Љубомир Ћеранић“ прошла је у најужи круг објеката у БиХ чије реновирање ће бити финансирано из буџета овог пројекта.

Општина Соколац је препознала потребу и значај провођења мјера енергетске ефикасности јавних објеката на подручју локалне заједнице, па је по овом пројекту кандидовала два објекта ЈЗУ Дом здравља „Др Љубомир Ћеранић“.

Према ријечима начелника општине Соколац Милована Бјелице вриједност радова по овом пројекту износиће преко 500.000 конвертибилних марака.

– Упркос проглашеној епидемији коронавируса, Соколац наставља са обнављањем јавних објеката, све у циљу уштеде енергије и бољих услова за рад. Поред досадашње обнове Основне школе Соколац, обданишта и зграде општине ове године почетком грађевинске сезоне реновираће се ЈЗУ Дом здравља „Др Љубомир Ћеранић“ кроз пројекат енергетске ефикасности који проводи УНДП. У склопу реновирања објеката ове здравствене установе замјениће се столарија, кров, потковице, олуци, радијатори, уградни термостатни вентили и постављање топле фасаде. Вриједност радова износи нешто више од 500.000 конвертиблиних марака, истакао је Бјелица.

Фото: С.Рајић

Током мјесеца јанура представници фирме „СЕЕЦО“ д.о.о. Бања Лука обавили су детаљне енергетске прегледе објеката који ће бити реновирани, а сада се исчекује реализација мјера енергетске ефикасности, то јесте почетак реновирања прво објекта у коме се налази Диспанзер за жене и дјецу ЈЗУ Дом здравља „ДР Љубомир Ћеранић“, а након њега и најстаријег објеката ове установе.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.