Дом здравља „др Љубомир Ћеранић“ у сарадњи са општином Соколац успјешно је аплицирао за средства по пројекту Владе Јапана, у склопу кога је одобрено 75.400,00 € или (150.000,00 КМ) за набавку два савремена санитетска возила за потребе Дома здравља „др Љубомир Ћеранић“ Соколац.

Начелник Бјелица на прошлогодишњем пријему код амбасадора Јапана Хидеуки Сакамота

„Данас смо добили позитивну вијест од представника Амбасаде Јапана у Босни и Херцеговини, одобрен је пројекат који има велики значај за нашу локалну заједницу и њене становнике. На пројекту смо заједничким снагама радили протеклих неколико година. У име Општине Соколац, захваљујем се амбасадору Јапана и његовим сарадницима у Сарајеву, јер су нова возила пријеко потребна да би здравствена заштита у Сокоцу била на нивоу“, рекао је начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Влада Јапана већ дуги низ година помаже здравству Сокоца.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.