Футсалери Гласинца савладали су вечерас екипу Клуба малог фудбала „Јахорина“ у оквиру шестог кола Прве футсал лиге Репблике Српске – група Исток резултатом 5:3 и побједом против комшија са Пала задржали су друго мјесто на лигашкој табели.

Утакмицу, одиграну у дворани у Сокоцу, боље су отворили гости који у раној фази меча стижу до резултатске предности од 1:0 поготком Немање Кнежевића. Изједначење Гласинцу и коначан исход првог полувремена 1:1 донио је одличним поготком петом Дарко Чашевић.

У другом дијелу сусрета виђена је ефикаснија игра оба тима, много шанси и укупно шест голова. Резултатску предност домаћинима у 23. минути обезбиједио је Стефан Арбиња али вођство је трајало пет минута. Мрежу Гласинца погодио је Милош Кошарац, а само минуту касније Ненад Ђерић постиже гол за 3:2 у корист Сокочана.

Својим другим поготком на мечу Стефан Арбиња повећава предност Гласница на недостижних 4:2 иако је Кнежевић само пар тренутака касније смањио резултат. Нова три бода за домаћине и коначан резултат од 5:3 осигурао је Стефан Милинковић голом у 39. минути.

У наредном колу прволигашког такмичења КМФ „Јахорина“ угостиће састав Љубиња, а футсалери Гласинца путују у Источно Сарајево код бившег премијерлигаша и шампиона БиХ, екипе Танга.

ИзворСпорт ДЦ
Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.