Нову зимску сезону спремно дочекују у Олимпијском центру Јахорина и Ски-центру „Равна планина“. Стазе су додатно уређене, смјештајни капацитети проширени, а предузете су и епидемиолошке мјере како би посјетиоци били заштићени.

Јахорина ове године нуди „корона гаранцију“. Скијаш који ски- карту не искористи због инфекције вирусом, имаће могућност да је замијени за сљедећу зимску сезону, или да врати новац.

Уговорили смо сарадњу са једном лабораторијом која значи да сваки скијаш који жели да се тестира моћи ће да се тестира на било којој локацији, на позив и наши сви запослени ће бити тестирани – нагласио је Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра „Јахорина“

Јахоринске стазе су проширене, а освијетљен је још један километар на Пољицама за ноћно скијање. Улагањем Владе у реновирање хотела „Рајска долина“, смјештајни капацитети значајно су проширени. Преноћиште ускоро и на Равној планини.

– У току је реализација изградње хотелско-апартманског насеља укупне вриједности преко 50 милиона марака. Обухвата 16 апартманских објеката, са преко 20 смјештајних јединица у сваком објекту. Градиће се три хотела од којих ће један бити у склопу постојећег објекта гондола – истакла је Ана Радојковић, портпаролка Ски-центра „Равна планина“.

На Равној планини за предстојећу зимску сезону уређени су полигони за почетнике и постављена нова покретна трака за скијаше, а 12 километара стаза биће доступно и за ноћно скијање током цијеле сезоне.