Патријарх Иринеј биће први поглавар који ће бити сахрањен у крипти Храма Светог Саве. Осим гробнице у којој ће почивати 45. по реду патријарх, налази се још неколико гробних мјеста јер ће убудуће поглавари СПЦ бити сахрањивани у крипти Храма, осим ако не изразе другачију жељу.

Блиц објављује фотографије унутрашњости крипте, гдје се налазе гробнице. Тај дио крипте иначе није видљив посјетиоцима храма. Налази се иза олтара и назива се „амбулаторијум“, а у њега се улази на засебна врата.

Његова светост патријарх Иринеј биће сахрањен послије литургије у недјељу. Дио крипте у коме ће бити сахрањивани патријарси – амбулаторијум – врло је риједак у православним храмовима. Свега неколико у свијету православних храмова има овај простор. Амбулаторијум у Храму Светог Саве на Врачару грађен је по узору на Свету Софију Цариградску.

Градња Храма Светог Саве практично је и приведена крају баш у вријеме патријарха Иринеја. Камен од којег је започета градња освјештан је давне 1939. године види се у крипти. Сама крипта је намењена гробној цркви, а посвећена је светом кнезу Лазару.

Патријарх Иринеј преминуо је у 90 години. Вијест да је умро патријарх Иринеј стигла је након 15 дана тешке борбе са корона вирусом, коју је патријарх изгубио пошто му је здравствено стање нагло погоршано у ноћи између сриједе и четвртка.