Извршни директор “Ритма Европе” Давид Макевић, данашњом посјетом општини Соколац и потписивањем званичног уговора о сарадњи, озваничио је заједнички пројекат његове организације и наше локалне заједнице. Овај престижни музички програм за циљ има подстицање и развој младих талената.

Макевић није крио задовољство што се Соколац прикључио великој породици „Ритма Европе“.

– Својим потписом начелник општине господин Милован Бјелица потврдио је учешће дјеце општине Соколац у “Ритму Европе” на Радио Телевизији Републике Српске 2021. године. Она ће имати прилику да пред гледаоцима националне телевизије покажу своје таленте кроз пјесми и плес, казао је Макевић.

Он је подсјетио да активности везане за пројекат трају девет мјесеци, од јануара до септембра наредне године, а идеја је да окупи најталентованију дјецу, њих двадесетак.

– Ово је показатељ да локална самоуправа има слуха за нове пројекте, али и за младе људе и њихове таленте. Вјерујем да ће наша сарадња наредне године бити позитивна и да ће дјеца Сокоца освојити срца публике. Од јануара 2021. године кренућемо са селекцијом и формирањем тимова, а такмичари ће имати прилику да се представе у овом некомерцијалном пројекту који за циљ искључиво има промоцију њихових талената, казао је он.

Подсјећамо, у пројекту „Ритам Европе“ претходно је учествовао Град Источно Сарајево са свих шест општина у свом саставу. Нашу општину представљала је чланица Плесног клуба „Ника“ Анђела Симић. У новој сезони, општина Соколац је прва која је потписала учешће у пројекту „Ритам Европе“.

Гости су дјеци Сокоца пожељели пуно успјеха на предстојећој аудицији као и на такмичењу “Ритам Европе” 2021. на РТРС-у.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.