Милорад Додик је данас, спрдајући се у свом стилу бахатости, коментаришући излазак ДНС-а из коалиције рекао „Можеш колико хоћеш али не можеш докле хоћеш“. И не зна колико је у праву. Те народне мудрости су увијек резултат дебело плаћеног искуства. Само је погрешно усмјерио своју прогнозу. Ријечи и дјела су као бумеранг, увијек ти се врате, на овај или онај начин.

За разлику од многих који се глумећи свог шефа шегаче са овим потезом ДНС-а, он добро зна какве то посљедице може повући за собом, зато као и увијек бахатошћу прикрива страх. Свјестан је он да се Бијељина „љуља“ и да је Бања Лука пред губитком ако опозиција не направи неки жесток кикс до краја предизборне кампање. Његова мисао да може све да контролише, да купи… што је најгоре од свега да понизи, води га ка паду. А тај пад, та промјена имаће свој коријен и у Сокоцу, јер људи Сарајевско-романијске регије не трпе гажење и понижавање.

Величина изласка ДНС-а из владајуће коалиције је највише у томе што се поклопио са осјећањем народа да мора постојати граница када кажете доста је. Иако многи сматрају да су за њено повлачење и раније сазрели услови, најважније да се она десила. И да се десила у моменту када сте дио власти, да она значи, а значи, губитак привилегија, материјалне стабилности, и појединаца и странке, јер управо то показује да се нешто, и не мало, жртвује а тиме се повлачи још једна важна граница: нисмо сви у политици исти. Све то је огромно олакшање, не само за чланове ДНС-а већ и за добар дио грађана који увиђају општу корист од овог политичког момента. И који ће завртјети тај бумеранг ријечи и дјела која се врате опет и управо у Соколац, за добробит цијеле Републике Српске.

Не вјерујем да ту могу промијенити ишта бројне манипулације, медијска спиновања и сл. попут оних са ФБ страница које се ишчуђавају бакљадама и слављу ДНС чланова и називају их неукусним. Све те критике,бахатост,лицемјерје,сплетке,уцјене којом се служи владајуца коалиција на челу са Милорадом Додиком воде ка повлачењу шире и веће границе коју ће повући грађани Сокоца, вјерујем и многих других градова у РС, а то је онда јасан путоказ за опште изборе који ће услиједити за двије године.

ОО ДНС Соколац