Нешић је поручио да у њиховим редовима није мјесто за „дрпосе“ и „ухљебе“, наглашавајући да ће ДНС показати да је кључни фактор у формирању власти у Републици Српској.

– Наш циљ је да будемо прва политичка партија у Републици Српској. Ове године освајање 70.000 гласова, а 2022. да будемо на челу Српске. Ми ћемо да се изборимо за то, рекао је синоћ у Бијељини предсједник Демократског народног савеза Ненад Нешић.

Представљајући листу кандидата за градску скупштину, Нешић је рекао да је то спој младости и искуства, те да је циљ ове партије остварити у Бијељини 5.000 гласова и три одборничка мјеста.

Он је поручио да у њиховим редовима није мјесто за „дрпосе“ и „ухљебе“ и да ће Демократски народни савез показати да је кључни фактор у формирању власти у Републици Српској“.

„Кад се сјетим ко нас је све водио, па погледајте посланички клуб, овог дрпоса у Народној скупштини, туњо до туње“, рекао је Нешић и наводећи да ДНС није мјесто за функционере Демоса, које је назвао „дрпосима“.

Осврћући се на бившег посланика ДНС, који је мандат пренио у Демос, странку која је настала након избора од функционера и чланова ДНС-а, Нешић је казао:

„Тај несрећни Милан Дакић је знао са мном ходати два сата и само кука, кука, кука… дај, дај, дај. Па људи, такви нам не требају. Нама не треба погнута глава, нама треба глава која гледа у небо, па можда је и осијеку. Па и нека одсијеку, нићи ће нова. Ево и моја, моја је прва, нек је сијеку, ја се не бојим“, казао је Нешић, додајући да неће одустати од циља а то је побједа за људе и бољи живот.

„Ми своје људе чувамо, цијенимо њихов рад“, рекао је предсједник странке и поручио да носилац листе ДНС-а за Скупштину град Бијељина Дико Цвијетиновић, који је сада директор „Комуналца“, неће бити смијењен“, казао је Нешић, запријетивши политичким турбуленцијама у коалицији у врху власти Републике Српске уколико до те смјене дође.

„Шта ће бити с Диком ако ДНС не направи резултат? Дико ће бити ту гдје јесте. Ми ћемо направити резултат, а иза Дике стоји ДНС, па чик га смијените. Е онда нећемо правити турбуленције у Бијељини, него ћемо правити турбуленције у Републици Српској“, поручио је Нешић, очито коалиицоним партнерима у власти у Српској.

Оштар према коалиционим партнерима у власти био је и бившу министар полиције Радислав Јовичић, који је потпредсједник ДНС-а и кандидат за одборника у градској скупштини Бијељине.

Јовичић је рекао да су кадрови ДНС-а својим радом показали снагу, али то је, како каже, моћницима често сметало.

„Посљедњи пут сам овдје био 2014. године као министар унутрашњих послова и прославио сам Дан полиције и добио такве критике од неких људи, владара и то само због тога што сам довео прославу МУП-а у Бијељини, гдје су неки великани изгубили изборе у Бијељини. Па то је био њихов проблем, а не мој. Ја сам хтио да покажем да је то МУП Републике Српске и да ти владари су владари у Републици Српској, а не само у Бањалуци, Лакташима или гдје већ“, казао је Јовичић.

Представници ДНС су током својих обраћања на политичком скупу своје странке нагласили да ће главни циљ ДНС-а бити јачање економије и демографске слике.

– Заврнимо рукаве и градимо Српску. Хоћемо да се и мање средине развијају као Бијељина, као Бањалука, поручио је Нешић на представљању кандидатске листе ДНС-а за одборнике у Бијељини.