Бањалучка полиција је у суботу 3. октобра извршила рацију у три у угоститељска објекта, у којима су затекли 120, 170 односно 132 особе, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

„О догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“, навели су из МУП-а РС.

Рације се извршене у циљу спречавања ширења вируса корона међу становништвом, због чега МУП РС континуирано проводи појачане активности на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације.

Посла током викенда било је и за полицијске службенике Полицијске управе Мркоњић Град. Они су у суботу извршили контролу кафе клуба у којем су затекли 270 гостију. О догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Истог дага полиција у Приједору је изврђшила рацију у једном угоститељском објекту, гдје је затечено 112 лица, док је у рацији у угоститељском објекту у Теслићу у којем затечено 146 лица

И у ова два случаја ради се о кривичном дјелу непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, а о свему су обавијештена надлежна тужилаштва.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

„У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП РС ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности“, казали су у МУП-у РС.