test
17. јул 2024.

Изабрано ново руководство ОО Социјалистичке партије Соколац

Срђан Кезуновић изабран за повјереника СП на Сокоцу

0

Данас је у просторијама Главног одбора Социјалистичке партије /СП/ у Бањој Луци одржана 30. сједница Извршног одбора /ИО/ Главног одбора СП.

На сједници се говорило о актуелној политичкој ситуацији и даљим активностима СП за локалне изборе у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Предсједник СП Петар Ђокић том приликом је истакао да су социјалисти упалили моторе, да припреме за локалне изборе иду предвиђеним планом, као и да је задовољан нивоом ентузијазма и посвећености свих кандидата, функционера и чланова СП.

СП на ове изборе излази са око 1300 кандидата на кандидатским листама у 70 општина Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине, што чини СП једну од ријетких партија са пријављеним кандидатским листама у скоро свим градовима и општинама Републике Српске, као и са пет кандидата за начелника општина и једног кандидата за градоначелника и то: Марко Чолић у Костајници, Гојко Кличковић у Крупи на Уни, Слободан Жупљанин у Котор Варошу, Ристо Марић у Модричи, Симо Стакић у Пелагићеву и Срђан Тодоровић као кандидат за градоначелника Добоја.

На сједници је одлучено да ИО именује Јелену Кокић за повјереника СП у Источној Илиџи; Жарка Јовичића за повјереника СП у Теслићу; Срђана Кезуновића за повјереника СП на Сокоцу и Мирослава Бјелицу за повјереника СП у Трнову.