Ту сам, у Обреновцу, мало се одмарам, а по подне радим. Допи*дило ово све, већ је постало лудило!

Ово су прве ријечи проф. др Бранимира Несторовића од 5. јула и гостовања на телевизији, послије ког је као у земљу пропао и забринуо српску јавност, навикнуту на његове готово свакодневне коментаре ситуације са корона вирусом. Екипа Српског телеграфа затекла га је испред породичне куће у Обреновцу како коси траву у дворишту. Дјеловало је помало уморно и забринуто, као да му је доста свега – и популарности и критика.

Репортери Српског телеграфа запутили су се у његов родни Обреновац и прекинули више од двије недјеље дуго ћутање омиљеног доктора. На први поглед било је видно да члану Кризног штаба за сузбијање епидемије недостаје мир, који је нашао у граду у ком је одрастао, међу рођацима и пријатељима.

Српски телеграф је наишао на закључану капију, чинило се да од разјашњења дугог одсуства нема ништа, а онда се доктор појавио да прије одласка на посао покоси траву у дворишту. Екипу је дочекао културно и пријатно, уз осмијех, иако је било видно да му је заиста преко главе медија и изјава. Све што нам је рекао биле су двије реченице са почетка текста.

О њему у Обреновцу људи имају само речи хвале. Екипи Српског телеграфа су случајни пролазници чак и сами прилазили како би рекли понеку реч о омиљеном суграђанину. Сви до једног су се сложили да је доктор увек био вољан да поразговара са сваким кога сретне, да је као лекар помогао дјеци многих суграђана и да је у вријеме корона пошасти његова ријеч звучала умирујуће и била добродошла у сваком тренутку.

Савјет комшији:” Ћути, пиј смедеревку”

Несторовићев први комшија, који се представио као Рафаиловић, каже да га у посљедње вријеме виђа стално, као и то да му је увек задовољство да “протури” коју са човјеком поред ког је одрастао.

– Сви се питају гдје је, а ми знамо и ћутимо. У доба короне највише њему вјерујем. Одрасли смо заједно, сви ту, на чаршији, то је један велики господин, узоран грађанин и добар човек, драг комшија. Недјељом стално иде на пијац, свакога дана у оближњу продавницу и понаша се као и сваки други обичан човјек – наводи Рафаиловић.

Комшије кажу да у оближњој радњи купује воће и поврће, често га окруже жене и питају свашта, а он стрпљиво разговара, а понекад и посаветује.

– Ћути, пиј смедеревку – умије понекад да се нашали др Бранимир, тврди његов познаник.

Контроверзне изјаве

Подсјетимо, др Несторовић се посљедњи пут огласио 5. јула у једној телевизијској емисији. У јеку приче о вакцинама рекао је да мисли да треба да дајемо сигурне вакцине својој дјеци.

– Мислим да треба да се ревитализује “Торлак” и да ми производимо вакцине и да онда неће бити никаквих проблема. Ми смо извозили вакцине 35 година. Што бисмо сад увозили вакцине, поготово од тих западних фирми, где и не знамо шта добијамо?! Људи су уплашени и то треба поштовати – рекао је тада.

Такође је тврдио да је “гомила људи прележала вирус у јануару и фебруару” и да му је мало чудно да маске не штите од грипа, а штите од короне. Додао је и да не зна да ли је и он прележао корону, “јер ти тестови нису нарочито поуздани”.