У соколачком вртићу тренутно борави 80 малишана распоређених у шест група, што је за тридесеторо дјеце више него у истом периоду прошле године, рекла је Срни директор ове установе Биљана Косорић.

Она је нагласила да Установа за предшколско васпитање и образовање ради у складу са свим прописаним заштитним мјерама које су предложили Институт за јавно здравство Републике Српске, Републички и Општински штаб за ванредне ситуације и ресорна министарства Републике Српске.

Косорићева сматра да је у овом периоду више дјеце на боравку у вртићу због раније паузе изазване ширењем вирусом корона и смањења броја одлазака родитеља на годишње одморе ван мјеста боравка.

„На конкурс за пријаву дјеце у педагошку 2020/2021. годину пријављено је 65 дјеце, а родитељи 80 малишана су обновили уговор, што је укупно 145 заинтересованих за боравак овом вртићу у наредној години“, нагласила је Косорићева.

Према њеним ријечима, вртић је једина васпитно-образовна установа која у овом периоду ради на подручју општине Соколац.

Косорићева је навела да начин рада и спровођење васпитно-образовног програма за кориснике овог дјечијег вртића зависи од даље епидемиолошке ситуације у Републици Српској и на подручју општине Соколац.