Фото: Бојана Арбиња

Соколачки хотел „Златни бор“ креирао је понуду, пријавио се на јавни позив Министарства трговине и туризма Српске за кориштење туристичких ваучера и понудио попуст од 10 одсто на садашње цијене својих услуга.

Директор овог хотела Синиша Булајић у разговору за Срну истакао је да овај новоотворени хотел са четири звјездице нуди и низ занимљивих садржаја за госте који се опредијеле да ту потроше своје туристичке ваучере.

Он додаје да, осим основних садржаја, „Златни бор“ располаже Спа-центром са базеном, сауном и теретаном, уз богату понуду домаће и интернационалне кухиње.

-Спремни смо да за све госте који дођу код нас уз туристичке ваучере дамо 10 одсто попуста, што значи да би наш гост са ваучером, за три преноћишта са доручком платио 165 КМ, уз могућност кориштења спа-центра- наводи директор додајући да је цијена једнокреветне собе са доручком 62 КМ, а уз попуст од 10 одсто је око 55 КМ.

Он каже да у трошкове хотела спада и обилазак културно историјских и националних споменика, природних добара, три манастира на подручју Сокоца, те организовани одлазак на Јахорину или у Сарајево, што ће бити омогућено у договору са гостим.

Према његовим ријечима, ово подручје је посебно занимљиво за спортски туризам и госте-рекреативце који уживају у савременом туризму, у чистој планинској средини, здравом начину живота и органској храни.

-Недалеко од хотела је стадион `Бара` са обновљеном тартан стазом и новим пратећим садржајима, три новоизграђена тениска игралишта, Спортска дворана са пет терена на отвореном, те трим стаза кроз црногоричну шуму у близини градског насеља– наводи директор хотела.

Он истиче да ће гости „Златног бора“ у оквиру овог пројекта имати и погодност да обиђу Романијски плато вожњом квадовима.

Булајић вјерује да ће ову прилику посебно искористити гости ловци, с обзиром на то да је недавно отворена сезона лова и да је на подручју Романије комерцијални лов у развоју, те их позива да искористе ову прилику.

-Хотелијери су највише погођени пандемијом и циљ нам је да надокнадимо изгубљено у вријеме забране рада, окупљања и ограниченог кретања, те вјерујемо да ће на овај начин бити ублажене посљедице настале у првој фази вируса– истакао је Булајић.

У прилог томе наводи податак да је прије пандемије боравак у овам хотелу за април била најавила атлетска репрезентација Србије, те викенд боравак 20 госпођа из Ужица, ранијих гостију овог хотела.

Хотел „Златни бор“ на Сокоцу, отворен почетком јула прошле године, испуњава све услове конкурса за пројекат туристичких ваучера Министарства трговине и туризма Српске, тврди директор.

Према његовим ријечима, „Златни бор“ запошљава 12 радника, капацитет хотела је 28 лежајева, располаже Спа-центром, сауном и савремено опремљеном теретаном, великом баштом, кафићем, конгресном салом за семинаре капацитета до 90 мјеста и хотелском библиотеком.

Булајић подсјећа да се Соколац налази на 870 метара надморске висине, да је захваљујући раскоши високе црногоричне шуме и разноликости биљних врста присутна велика концентрација озона у ваздуху, те су туристи-рекреативци у овом градићу већ препознали своје мјесто за одмор и уживање у благодетима овог краја.