Нормализацијом стања које је изазвао вирус COVID – 19 у нашој локалној заједници кренули су радови на уређењу и чишћењу града. Тренутно се ради на припреми за асфалтирање улице 9. јануар, која ће ускоро да да потпуно нови изглед ужем градском језгру. Такође, протеклих дана рађено је чишћење и испирање канализационих одвода, кишних колектора и шахтова на подручју општине Соколац, што је у одређеним дјеловима општине представљало велики проблем.

Данас и наредних дана ради се на уређењу паркова и зелених површина у центру града. Када су инфраструктурни радови у питању, битно је поменути да је протекле седмице у село Калиманиће стигао водовод, пројекат општине Соколац којим се двадесет домаћинстава прикључило на водоводну мрежу.

У другом дјелу општине, у МЗ Баре, захваљујући ШГ „Романија“ асфалтирано је 500 метара локалног пута Каљина – Баре, као и један километар путног правца од Каљине до Гира, који је поред ШГ „Романија“ финансирало Федерално минситарство расељених особа и избјеглица и општина Соколац.

Према ријечима начелника општине Соколац и наредних дана биће настављено са радовима на уређењу града.

– Поред постојећих радова у току је припрема пројекта рехабилитације пута кроз Соколац од насељеног мјеста Видрићи до Подроманије, а на томе раде пројектанти грађевинског института из Бања Луке. Такође, биће урађена поправка путева и тротоара у свим градским улицама у којима се за то указала потреба, као и рестаурација споменика у Парку бораца Романије, нови дрвореди и зелене површине у близини улице 9. јанур која још у изградњи. Имамо велике планове за Соколац, највећи инфарструктурни пројекат у који смо ушли јесте изградња Градске куће у улици Цара Лазара која би заокружила културни живот наших становника. Такође, покренута је акција „Заједно за еколошки и чист Соколац“, у којој се апелује на грађане да се савјесно понашају када је у питању одлагање и паљење отпада, као и да сви заједно допринесемо чистијем и љепшем изгледу нашег града кроз акције чишћења. Организоваће се и чешће прање улица у ужем градском језгру, а биће постављен и видео надзор на одређеним дјеловима општине у којима се нелегално одлаже отпад, рекао је Бјелица.

Он је искористио прилику да се захвали грађанима на разумјевању и поштовању мјера које су биле на снази током протеклог периода који је био једнако тежак за све.

– Мјере које су предузимане поводом спрјечавања ширања вируса COVID – 19 доста су ублажене, и живот се полако нормализује. Сокочани су се показали као веома одговорним у овој ситуацији, а тренутно прописане мјере и даље се поштују. Велику захвалност дугујемо институцијама које су током овог ванредног стања биле у приправности и на услузи свима нама.

Заједнички смо се изборили са свим потешкоћама у протеклом периоду, заједнички ћемо се изборити и за љепши и чистији град. Наш Соколац ће по завршетку предвиђених радова заблиста у пуном сјају, рекао је Бјелица.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.