Фото: С.Рајић

Становништво села Калиманићи на подручју општине Соколац деценијама уназад борило се са проблемом снабдјевања водом у својим домаћинствима. Иако је село богато изворима питке воде, све до данас водовод није прошао кроз овај крај. Великим залагањем локлане власти и људи који живе у овоме селу, данас је урађено два километра водоводне мреже, на коју ће бити прикључено двадесет домаћинстава. Оно што је преостало да се уради да у домаћинствима села Калиманићи потече вода са чесме јесте да ураде вод са основне мреже до својих кућа. За овај инфраструктурни пројекат општина Соколац издвојила је 20.000 конвертибилних марака, а мјештани ће финансирати појединачне прикључке.

Мјештани су се до данас сналазили захваљујући томе што село има извор питке воде у близини кућа са кога ће се сада снабдјевати свих двадесет домаћинстава.

Фото: С.Рајић

Један од старијих становника овога села Обрен Арбиња, рекао је да је данас остварен његов дугогодишњи сан, истакавши да ће сада живот бити много лакши, те да је овај вишедеценијски проблем снабдјевања водом коначно ријешен. Посебно је нагласио да га радује чињеница да се у радове на изградњи водоводне мреже у Калиманићима укључило доста младих људи који су будућност овога краја.

– Урађена је велика ствар за становнике нашег села. За пар дана свима ће у кућама потећи вода са чесме. Нека буде срећно и ономе ко нам је помогао, и нама свима и радницима и иницијаторима, а посебна захвалност начелнику општине Соколац што је у овим не баш лаким временима помогао наше село, рекао је Обрен Арбиња.

Извођач радова на изградњи водоводне мреже у Калиманићима било је предузеће „Пеле – коп“ из Сокоца.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.