Пацијенти који су се опоравили од ковида-19, а који су били хоспитализовани у Клиници за инфективне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске обратили су се јавности.

„Сада сам излијечен, а био сам примљен као један од најтежих пацијената. Ово је прилика да кажем да је ово једна веома тешка болест. Ово је прилика да упозорим све грађане да поштују прописане мјере. У име свих људи који су лежели са мном желим да се захвалим медицинском особљу, који су били 24 часа на услузи“, рекао је Зоран Ђерић.

„Ови људи овдје, медицинско особље, они су хероји нашег времена, рекао је Ђерић

„Имао сам тешку клиничку слику и у одређеним тренуцима сам био забринут како ће се то све кретати. Не смијемо ово банализвати, морамо схватити да је корона тешка болест. Користим ову прилику да се захвалим особљу Клинике за инфективене болести који су несебично бринулу о нама. Желим да позовем све грађане да се придржавају мјера“, поручио је Миленко Пађен, љекар који је био заражен короном.

Протојереј ставрофор Ратко Радујковић рекао да Бањалука има изграђене здравствене установе у којима раде стручни љекари и медицинско особље.

„Могу слободно да кажем колико су имали посла око нас болесника, сваког дана је неко стизао, оболио од вируса корона, а они су даноноћно, надљудски, чинили све да би нас излијечили“, рекао је отац Радујковић.