Предсједник Руске Федерације Владимир Путин честитао је дипломцима војних академија Дан побједе у Другом свјетском рату, те поручио да ће Русија наставити са развојем и унапређењем оружаних снага без обзира на околности.

Путин је истакао да руска војска треба да је увијек спремна да адекватно реагује на било какву пријетњу.

– Без обзира на околности, ми ћемо примијенити планове јачања свих родова и служби и опремити их унапријеђеним оружјем и техником, укључујући стратешке, супер соничне системе, беспилотне летјелице и роботизоване борбене системе – наводи се честитки.

Путин је истакао потребу интензивирања борбене обуке и увјежбавања нових метода сарадње војника уз употребу најсавременијих технологија које ће одредити имиџ руске армије и морнарице у будућности, објављено је на сајту Кремља.

– Велика је част и одговорност започети каријеру на Дан побједе – 9. мај, када наша земља и цијели свијет прослављају 75 година од велике побједе и одају пошту бесмртном хероизму совјетског народа и храбрости и одважности војника и официра Црвене армије, који су одбранили отаџбину, згазили нацизам и спасили човјечанство од ропства и истребљења – нагласио је Путин.

Он је изразио увјерење да ће се најновија генерација официра своје задатке обављати професионално и часно, те обећао да ће учинити све да обезбиједи одговарајуће услове за службу официра и свакодневни живот.

Руски предсједник је захвалио и учитељима који су подучавали будуће официре и научили их основама „неписаних закона војне части и другарства“, пренио је ТАСС.