Скоро свака жена којој коса не расте онолико брзо колико би она желела, тражи алтернативна решења која би поспешила раст њене косе, али често не наидје на право решење.

Стручњаци већ годинама раде на развоју најбољих средстава за убрзавање раста косе.

Ипак, треба да знамо да постоје природни и јефтини начини за решавање овог проблема, од којих већину можемо да пронађемо и у нашој кухињи!

Ови производи ће значајно побољшати изглед ваше косе, али и убрзати њен раст:

Сок од ђумбира

Овај сок је врло делотворан препарат, који може да вам помогне у обнављању корена и длака на глави. Како бисте ово применили морате да ставите 200-250 грама ђумбира у посуду блендера. Сипајте 50 мл воде и мешати док смеса не постане течна. Течност коју сте добили ставите на корен косе лаганим кружним покретима.

Сок од кромпира

Кромпир је богат калцијумом, гвожђем, калијумом и протеинима, који ц́е помоц́и да ваша коса буде јача и здравија. Такође, редовна употреба ове намирнице у нези учиниће да ваша коса расте брже него раније.

Алое вера

Како за негу косе, тако и за цело тело је алое вера прави избор. Најчешц́е се користи за чишц́ење пора и нормализацију пХ равнотеже. Међутим, мало људи зна да је у стању да спречи и губитак косе. Да бисте искусили његову снагу, потребно је да у малој посуди помешате две кашике шампона и једну кашику алое вера гела. Исцедите из листа биљке или користите готов лек из апотеке и додајте једну кашику кокосовог млека и пола кашичице пшенице. Помешајте све састојке и добијену масу користите уместо шампона приликом прања косе.

Биљно уље

Да ли сте икада чуле колико је корисна масажа главе биљним уљем? Употреба овог производа омогуц́ава вам да изазовете активнији доток крви до корена косе, обезбедите му добру исхрану и такође убрзате раст косе. Поред тога, стимулација фоликула длака помаже да се видно ојачају и учине лепшим изгледом.

Кокосово млеко

Кокосово млеко богато је протеинима, гвожђем, калијумом и мастима, па зато његова редовна употреба смањује губитак косе и ојачава њен корен.

Лаванда

Уље лаванде помаже у спречавању губитка косе и поспешује раст косе. Употреба овог уља је врло ефикасна и помогла је људима који пате од аутоимуне болести, познате као “андрогена алопеција”. Својим присуством тело фоликуле длаке доживљава као страна тела, због чега пацијенти осец́ају појачан губитак косе. Захваљујуц́и свакодневном трљању уља лаванде у површину главе, многи од њих успели су да се реше овог проблема.