У периодима од 1. до 3 маја, као и од 6. до 8. маја поново ће бити спроведене мјере потпуно ограниченог кретања између општина. Такође, кретање унутар општина биће омогућено током ограничених временских интервала како би се омогућило нужно кретање, али не и окупљања у поменутим периодима, сазнају незванично „Независне“.

Поред тога, планирано је постепено попуштање рестриктивних мјера уз посебне мјере дистанце, хигијене те употребу прописане опреме (маска, рукавице).

Од 27. априла било би дозвољено покретање производње која је обустављена, ограничен број објеката јавних и приватних вртића по анкети уз мјеру да појава болесног дјетета затвара објекат на 14 дана у кућну изолацију уз тестирање.

Такође, све мање по површини и мање ризичне трговине и услуге које нису посебно забрањене у тачки 2, осим оних у тржним центрима. Биће омогућен рад фирми које се баве припремом и доставом куване хране с могућношћу шалтерске продаје под посебним мјерама.

Од овог датума биће проширена могућност кретања за старије особе у приједлогу од седам до 15 часова два дана у седмици, с истовременим рестрикцијама кретања за остале.

Наредна попуштања у случају повољне ситуације биће од 8. маја, када ће бити дозвољен рад трговина у тржним центрима које до тад нису отворене и не спадају у забрањене дјелатности из тачке 2, те установе културе, типа музеји.

Од 11. маја дозволиће се рад преосталим трговинама које нису у тачки 2, сљедећем броју вртића (по потреби и пријави), те ће бити организован ограничен јавни превоз (минималан број редовних линија са праћењем броја путника и мјерама хигијене).

Такође, биће отворене установе културе (библиотеке) уз све хигијенске услове, као и теретане у природи.

Према плану, у зависности од ситуације, прије 18. маја неће бити дозвољено обављање сљедећих дјелатности: трговине обућом и одјећом (у којима се роба пробава), угоститељство, хотели, мотели, хостели, игре на срећу, сточна пијаца, јавна окупљања, биоскопи, позоришта, стоматолошк услуге, фризерски и козметички салони, фитнес клубови и посјете старачким домовима и болницама.

Све ове дјелатности су тачка 2 и они ће се посљедњи отварати.