Фонд здравственог осигурања Републике Српске донио је одлуку да продужи финансирање здравствених услуга у јавним здравственим установама за све грађане, осигуране и неосигуране, до 30. априла ове године.

Шеф пословнице Фонда за здравствено осигурање Соколац Нада Видојевић је истакла, да су сви грађани здравствено осигурани и не морају да долазе у пословнице Фонда да овјеравају здравствене књижице.

– Здравствене услуге које се обаве до 30. априла, финансираће Фонд. Ова одлука се односи на све грађане, као и на оне који су раније по основу незапослености били пријављени на здравствено осигурање, а још увијек нису регулисали свој статус, појаснила је Видојевић.

Поштујући препоруке Општинског штаба за ванредне ситуације, у просторијама соколачког Фонда за здравствено осигурање, претходних дана спроведене су мјере превенције у сузбијању ширења вируса корона.

– Извршили смо дезинфекцију пословних просторија, организован је процес рада тако да настојимо да спријечимо ширење контакта са странкама, док је на снази ванредно стање. Апелујем на грађане да без пријеке потребе не долазе у пословнице Фонда и да сачекају са предајом документације која није хитна, попут захтјева за рефундацију и слично, како би се избјегле гужве и већи број окупљања људи на једном мјесту, поручила је шеф пословнице Фонда за здравствено осигурање Соколац Нада Видојевић.

Грађани Сокоца, све информације о здравственом стању како и о другим питањима, могу добити на бројеве телефона: 057/ 400-030 и 057/ 447-330.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.