У складу са Одлуком Владе Републике Српске о забрани јавног окупљања и престанка рада образовних установа до 30. марта 2020. године, због превенције од ширења вируса корона у Републици Српској, отказана су све спортске активности за дјецу старости до 15 година, што се односи и на тренинге.

– Без обзира што поједине групе имају мањи број дјеце на тренинзима, суштина одлуке је да се избјегавају било каква окупљања и дужи боравак у групама, нарочито у затвореном простору, како би се превентивно дјеловало и спријечила могућност ширења корона вируса – саопштено је из Министарства породице, омладине и спорта.

Из Министарства апелују још једном на све спортске раднике да поштују превентивне мјере и понашају се у складу са инструкцијама надлежних институција, јер је то у најбољем интересу дјеце и свих грађана Републике Српске.

– Уз све мјере које су институције предузеле, потребно је показати друштвену одговорност и испоштовати све смјернице како бисмо се заједно изборили са вирусом с којим се суочавају многе земље у свијету – наведено је у саопштењу.