Припадници МУП Средњобосанског кантона ухапсили су 39-годишњег мушкарца иницијала Н.Б. из Високог због преваре на Фејсбуку, потврдио је Хасан Хоџић, портпарол МУП СБК.

Случај је полицији пријавила Ђ.Б. из Травника 10. децембра прошле године, а случај је тек сада расвијетљен. Оштећена је у пријави навела да је од непознате особе оштећена за новчани износ у вриједности од око 900 КМ.

– Предузимајући мјере и радње на расвјетљавању наведеног кривичног дјела, полицијски службеници су дошли до сазнања да је осумњичени за његово извршење Н.Б. Против осумњиченог, надлежном тужилаштву слиједи подношење извјештаја о почињеном кривичном дјелу превара – навео је Хоџић.

Како Клиx незванично сазнаје, жртва се одређени период дописивала с Ђ.Б. не знајући његов прави идентитет, јер је користио лажни профил на Фејсбуку, што она није знала.

Како је вријеме одмицало, почео јој је тражити новац, обећавајући јој разне услуге. Она је пристала на то и слала је новац, све док се та цифра није попела на 900 КМ, а од обећаних услуга није било ништа.

Када је схватила да је насамарена и да се ради о лажном профилу на Фејсбуку, одмах је отишла у полицију и све пријавила. Случај је тек сада расвијетљен.