Фото: Ј.Маринковић

На данашњој сједници Предсједништва Скупштине Борачке организације општине Соколац усвојени су извјештаји о раду БОР-а за 2019. годину свих одбора: Предсједништва, Одбора породица погинулих бораца, потом ратних војних инвалида, као и стручне службе општинске борачке организације. Такође, усвојен је оперативни план Предсједништва за 2020. годину.

Према ријечима Жељка Лалића, предсједника Скупштине Борачке организације општине Соколац и предсједника Одбора борачких организација Сарајевско – романијске регије, ријеч је о извјештајима који ће бити разматрани на Скупштини Борачке организације Соколац.

-Чињеница је да нам увијек недостаје више средстава, али не можемо бити незадовољни. За прошлу годину планирани буџет је износио 80.000 КМ, а исплатили смо око 92.000 КМ. Подршку имамо од локалне управе односно од начелника Милована Бјелице, који је преко буџетских или од средстава за репрезентацију, а на наш захтјев, помагао људима из борачких категорија. Нико од чланова Предсједништва није имао примједбу на извјештаје одбора за претходну годину, који су усвојени једногласно. То потврђује да одговорно радимо и да општинска борачка организација коректно распоређује средства – истакао је Лалић.

Фото: Ј.Маринковић

Како он додаје у наредном периоду радиће се на повећању допунских права.

-У договору са начелником и Скупштином општине Соколац инсистираћемо на томе, а све са циљем да пружимо значајнију помоћ нашим корисницима и да наставимо са реализацијом изградње спомен – обиљежја, који су посвећени нашим саборцима у протеклом Одбрамбено – отаџбинском рату, у свим мјесним заједницама. Данас смо донијели одлуку да формирамо комисију која ће се бавити овим и свим актуелним питањима која се тичу нашег рада – казао је предсједник Скупштине Борачке организације општине Соколац и предсједник Одбора борачких организација Сарајевско – романијске регије и подсјетио да је општина Соколац једна од три општине која има одлуку о допунским правима.

Фото: Ј.Маринковић

Када је ријеч о оперативном плану Предсједништва БОР-а за текућу годину, он у принципу остаје исти.

-Планови подразумијевају усклађивање Статута, одлука о утрошку средстава, коефицијената и плата са републичким, јер смо њихов члан – рекао је Лалић.

На данашњем засиједању Предсједништва општинске борачке организације донесена је Одлука о сазивању прве редовне сједнице Скупштине БОР Соколац, која ће бити одржана 12. марта 2020. и на којој ће се детаљније говорити о поменутим питањима.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.