Замјеник команданта НАТО штаба Сарајево, официр Ларс Арне Аулио са својим сарадницима посјетио је данас општину Соколац и разговарао са начелником Милованом Бјелицом. На састанку се говорило о функционисању ове локалне заједнице, што је и главни повод посјете норвешког официра општини Соколац.

natoposjeta08122016

– Данас сам посјетио општину Соколац како би добио утисак који су изазови са којима се сусрећу локалне заједнице у Републици Српској и Босни Херцеговини. Мени је то  битно јер радим и живим у Сарајеву. Из разговора са начелником општине Соколац добио сам исцрпне информације и сазнао  како функционише ова локална заједница. Импресиониран сам уложеним радом и напорима да се општина развија, то јесте пројектима који се раде и који су урађени како би се отворила нова радна мјеста, што је један од водећих проблема за локално становништво, рекао је Ларс Арне Аулио у изјави за новинаре.

natoposjeta08122016_2

Начелник општине Соколац, Милован Бјелица, на састанку је говорио о томе шта је урађено у току његовог протеклог мандата, као и о будућим плановима. Између осталог,  представници НATO штаба упознати су са стањем у области привреде, пољопривреде,образовања, здравства, туризма и спорта на подручју општине Соколац. Присутне на састанку Бјелица је упознао и са пројектима који су у току, а чијом реализацијом ће бити олакшано функционисање локалне заједнице, као и живот локалног становништва, као и о доброј сарадњи општине са међународним организацијама, Свјетском банком и Европском инвестиционом банком.

natoposjeta08122016_3

– Почаствовани смо посјетом делегације НАТО штаба општини Соколац. Са господином Ларсом сам имао информативни разговор о тренутној ситуацији на подручју општине Соколац, њеним природним ресурсима, као и томе  како живи локално становништво. Треба све учинити да се криминал и корупција искорјене у БиХ. Такође, имао сам прилику да чујем његове ставове о улози НАТО-а у Босни и Херцеговини. Ми морамо да водимо овакве разговоре, јер су веома важни ставови оних који су гарантовали спровођење Дејтонског споразума, који је за Републику Српску веома битан, рекао је Бјелица у изјави за медије.

natoposjeta08122016_4

Делегација НАТО штаба Сарајево у наредном периоду посјетиће и друге локалне заједнице у Републици Српској.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име