Умјесто да се повуче и да оставке на све функције, министар рударства и енергетике и предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић наставља да нарушава углед Социјалистичке партије, каже посланик Независног клуба СП Андреа Дорић.

Како истиче Дорићева, Ђокић лично врши притисак и покушава да купи народне посланике, обмањује чланство и труди се свим силама да нанесе што више штете партији.

– Све оно што смо причали, али и оно што нисмо хтјели да износимо у јавност, Ђокић је демонстрирао својим понашањем посљедњих десетак дана. Јавност је имала прилику да види да види ко је и како размишља Петар Ђокић. Пар његових медијских наступа и биједне методе којима покушава вршити притисак на људе који га не желе на челу партије говоре сами за себе. Очигледно је да је било какав разуман разговор и договор са њим у овом тренутку немогућ – рекла је она.

Како је рекла сада су пале све маске.

– Чим је осјетио могућност губитка фотеља у министарству и партији, пале су све маске и показао је ко је и шта је у ствари Петар Ђокић. Вјерујем да је свима сад јасније због чега инсистирамо на смјени и због чега нећемо одустати од наших захтјева. Давно је стављена тачка на причу о “повратку отписаних” и поновној сарадњи са Петром Ђокићем, а народни посланици остају истрајни у борби за очување партије. Остајемо истрајни у захтјевима за смјене, припремамо се за предстојећу сједницу НСРС, али и на припреме за Локалне изборе што нам је такође у врху листе приоритета – истакла је Дорићева.