Због сњежног невремена које је прије пар дана задесило регију, општина Соколац се нашла у проблему, јер је у врло кратком времену већи дио ове локалне заједнице остао без водоснабдјевања, а дио градских насеља и села су остали без напајања електричном енергијом. Такође, због великих сњежних намета путеви ка већини села били су блокирани. Ситуација је била аларманта, јер је одређени број становништва био одсјечен од свијета.

Ипак, захваљујући великом залагању руководства општине, предузећа чији су радници даноноћно радили на рјешавању поменутих проблема и локалног становништва, у општини Соколац данас су проходни скоро сви путеви ка селима и засеоцима, а у року сутрашњег дана радници Електродистрибуције имаће услове да рјеше напајање електричном енергијом у селима до којих нису могли доћи.

Према ријечима начелника општине Соколац, Милована Бјелице стање на подручју ове локалне заједнице послије два дана напорног рада је нормализовано.

– Јако невријеме оставило је велике посљедице иза себе. У протекла два дана учињено је много да се проблеми који су нас задесили што прије рјеше. Надлежне институције и предузећа били су на висини задатка. Обзиром да је општина у једном дјелу била паралисана, због закрчених путева ка већини села, ангажовали смо и додатну механизацију и данас је већина путних праваца очишћена. То није мали посао, јер пред нама је било 600 километара локалних путева које смо морали да очистимо у што краћем року, како становништво не би било одсјечено од комуникације са свијетом. Снабдјевање електричном енергијом, водоснабдјевањем и гријањем је уредно на подручју града, тако да се стање полако наормализује, рекао је Бјелица.

Начелник Бјелица је истакао велику захвалност локалном становништву на разумјевању и великом доприносу током рјешавања проблема у њиховим мјесним заједницама.

– Становништво у већини дјелова наше општине у потпуности је имало разумјевање за новонасталу ситуацију која је била исход снажног невремена, а која је задесила нашу општину. Обзиром да у неким селима сњежни намети прелазе и преко два метра, локално становништво је пружало помоћ, радницима на путевима, јер су машине знале и да се заглаве у снијегу. Желио бих да се захвалим руководиоцима машина за одржавање путева, електричарима, водоинсталатерима, предузећима, институцијама, средствима информисања и свим појединцима који су помогли у рјешавању насталих проблема, додао је Бјелица.

Механизација коју је ангажовала општина Соколац данас је очистила путне комуникације до села и засеока – Ћаварине, Маргетићи, Бјелосављевићи, Подроманија, Каљина, Баре, Калаузовићи, Врховине, Пањеви, Мичиводе, Новосеоци, Надроманија, Равна Романија, Жљебови, Соколовићи, Калиманићи, Кнежина, Крушевци, Мангурићи, Јабука, Врапци, Бабине, Ђедовци, Озерковићи, а сутра ће механизација да дође и до осталих засеока који су остали непроходни. Радници Електродистрибуцје сутра ће наставити радове на отклањању кварова, а као помоћ РЈ Соколац долази и петнаест електричара из Пала, Источног Сарајева и Трнова, како би отклањање кварова на електро – мрежама било што прије урађено.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.