Због снијега и јаког вјетра, у општинама Сјеница и Црна Трава проглашена је ванредна ситуација, а бројни путеви су непроходни, јавио је РТС.

Већина пештерских села је завијана и до њих ће механизација стићи наредних дана, а узрок смрти мушкарца на Пештеру је највјероватније смрзавање.

Он је пронађен у аутомобилу под снијегом на дионици на којој је било завијано још двадесетак аутомобила. Спасиоци су успјели из сметова да извуку двадесетак људи.

У Црној Трави сметови високи до два метра и јак вјетар одсјекли су од свијета око 800 становника, односно 12 мјесних заједница и 20 насеља. Прекинут је саобраћај на 100 километара локалних и 300 километара некатегорисаних путева.

И двадесетак планинских села у Пољаничком крају код Врања, због сњежних наноса, одсјечено је од свијета. У некима нема струје па су екипе електродистрибуције на терену, уз ватрогасце и путаре.

Готово 24 сата био је непроходан регионални пут Варда-Маковиште, а десетак возила је заробљено. Међу евакусаним путницима било је мале дјеце и једна трудница.

Посљедице мећаве видљиве су и на подручју општине Ивањица гдје се процјењује да је без струје 2.000 потрошача. Сличних проблема има у општинама Чачак и Горњи Милановац.