Пуна 24 сата, соколачко приградско насеље Балтићи, потпуно је одсијечено од свијета – без електричне енергије, воде, гријања и телекомуникационих веза.

Када се узме у обзир колико штету је направило јучашње невријеме, све ово не би било чудно, па чак и у 21.вијеку, да ЕДБ Пале – РЈ Соколац не руководи  управник Блаженко Булајић.

Колика је способност наведеног директора свједочи и то, да су се поједини мјештани Балтића организовали сами, ангажовали електричара који је у касним послијеподневним сатима у врло кратком року ријешио дио проблема са напајањем електричном енергијом већег дијела овог соколачког насеља.

Остао је и други квар, а због кога струју нема 5-6 кућа, махом са малом дјецом, а које се грију искључиво на пелет. Тај квар могу ријешити само монтери поменутог предузећа, а којих је врло мало – према сазнањима нашег портала тек шест. Тих шест људи скоро даноноћно покушавају ријешити бројне проблеме на електромрежи, прије свега проблем напајања изворишта „Биоштица“, који је према нашим незваничним сазнањима ријешен данас у касним послијеподневним сатима. О стању у соколачким селима не треба трошити ни ријечи. У њима је посебно ДРАМАТИЧНА ситуација са снабдијевањем електричном енергијом.

Трагикомично, ако се има у виду колико је људи запослено у изборној кампањи 2018.године. Превасходно, административних радника.

Како се г-дин Булајић није јављао на позиве нашег портала, упућујемо му јавно пар питања, на која ће, надамо се одговорити у наредним данима:

1. Да ли ЕДП Пале – РЈ Соколац има могућност ангажовања додатних радника, прије свега монтера, како би се проблеми брже рјешавали?

2. С обзиром на ванредну ситуацију, да ли можете затражити помоћ од других Радних јединица?

3. По којим критеријумима одређујете приоритет у рјешавању проблема?

Јавност подсјећамо да је, по налогу г-дина Булајића, на градском стадиону „Бара“ прошле године пред сам почетак МОСИ игара искључена електрична енергија за тричавих 250 КМ. Без претходне опомене!

И за крај, напомињемо г-дина Булајића, да поједини радници РЈ Соколац, за све ово вријеме тешке ситуације у Сокоцу, а посебно Срђан Кнежевић по друштвеним мрежама роваре и пљују све и свакога, како би они како каже „узјахали власт“.

Рођен 17. децембра 1986. године у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршио у Сокоцу. Године 2011. дипломирао на Факултету за информатику и рачунарство, Универзитета Сингидунум у Београду, те стекао звање дипл.инжењер пословне информатике. Од 2012.године главни и одговорни уредник портала "Соколац-срце Романије".