Фото: СРНА

Политика у ријалити форми какву је промовисао посланик Небојша Вукановић контрапродуктивна је за СДС у чије име и наступа као посланик, оцјењује политички аналитичар Драго Вуковић.

“Тешко је разумјети ту нову политику коју промовише Вукановић. Рекао бих да је она у складу са временом у којем је више негације политике од оне политике коју карактерише мјера, морал и посебно одговорност према грађанима”, рекао је Срни овај универзитетски професор.

Он каже да данас, осим те интересне политике, постоји и нека врсту ријалити политике, која је пријемчива за ухо обичног човјека, али може дати само краткотрајне ефекте.

“То јесте једна врста популизма, али нема неког озбиљног учинка. Вукановић је у својој политичкој филозофији у доброј мјери склон тој ријалити форми дјеловања, а када се ту дода и његов новинарски уклон који је увијек подразумијевао сензацију у информацији, онда добијамо ову врсту политике”, наводи Вуковић.

Према његовим ријечима, оваква политика је, прије свега, контрапродуктивна за СДС у чије име и наступа као посланик.

“СДС од оснивања до данас није имао политичара оваквог профила и нисам сигуран да ли Вукановић више штети или користи СДС-у. Видјећемо то на сљедећим изборима”, каже Вуковић.

Он изражава жаљење што СДС у Народној скупштини Републике Српске нема људе са израженим персоналним идентитетом, као што су некада били Алекса Буха, Војо Максимовић, Боро Бојић и други.

“Зато Вукановић и Миладин Станић, који је добрим дијелом ријалити политичар, и долазе до изражаја у клубу СДС. Треба и таквих политичара, али они не могу бити кључни промотори политике”, закључује Вуковић.