Фото: Инстаграм Будућност Србије

Председник Србије Алексанадр Вучић стигао је јутрос у Мркоњић град у РС, после којег ће посетити и Дрвар, већински српски град у Федерацији БиХ – две општине које Србија помаже и у којима намерава и даље да подржи пројекте који би унапредили живот грађана.

Да би помогла српском становништву у Републици Српској, Влада Србије је за различите пројекте у последње две године издвојила 32 милиона евра.

Прочитајте још: Вучић уочи посете Дрвару: Српска компанија до краја године овде отвара фабрику

Председник Србије најпре је дошао у посету Гимназију и Машинској школи у Мркоњић граду, а испред школе су га дочекали грађани, као и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председница Републике Српске Жељка Цвијановић, начелница Мркоњић града Дивна Аничић, руководство школе…

Вучић је поручио да ће Србија помоћи школи са 300.000 евра, пре свега за набавку ЦНЦ машину.

Он је, у разговору са ученицима, приметио да су, тамо где су увођене те машине, странци гледали да направе фабрику у близини, јер су имали добре монтере, браваре…

„Посебно сам срећан што сам чуо од директора да имамо 10 првака више него прошле школске године“, рекао је Вучић.

Иначе, Гимназију и Машинску школу у Мркоњић граду похађа више од 500 ученика, а налазе се у једном објекту саграђеном 1973. године који је, како је навео директор Машинске школе Предраг Ђуза, током агресије хрватске војске 1995. године био у ужасном стању.

Вучић је рекао да ће покушати да нам поделе народ као што покушавају и цркву.

“Можемо да живимо у више држава, али народ нам је један и јединствен. Треба да чувамо своје породично огњиште али и да штитимо своју будућност“ рекао је председник.

Вучић је ученицима поручио да морају да буду вредни и марљиви људи.

Председник је обишао једну учионицу, где је у току био час математике, где је разговарао са ученицима и похвалио их како су добри ученици.

Вучић је и на инстаграм налогу „Будућностсрбије“ забележио свој долазак у ову општину у РС, уз поруку да доноси помоћ за школу коју похађа више од 500 ђака.

„Прелепа је РС и доносимо помоћ за Машинску школу и Гимназију. Идем потом у Дрвар да помогнемо народу, да отворимо фабрику. Испуњавамо обећање које смо дали грађанима“, поручио је Вучић у кратком видеу на инстаграму.