Фото: Маја Мирјанић

Од оснивања 2012. године до данас, Стрељачки клуб „Гласинац“ континуирано остварује запажене резултате као учесник свих званичних такмичења Републике Српске. Четврту годину за редом, и у 2019. години, били су премијерлигаши БиХ. Добри резултати у години иза нас остварени су и у екипном и појединачном такмичењу.

-У финалу Купа Републике Српске наш клуб је заузео друго мјесто екипно, а на истој позицији нашли смо се и на Првенству Републике Српске, такође екипно. За нас је значаЈно четврто мјесто на Међуопштинким омладинским спортским играма у Сокоцу, гдје нам је измакло треће мјесто због правила такмичења, иако смо имали једнак број бодова са трећепласираном екипом. Када говоримо о Премијер лиги БиХ, прошлу годину заокружили смо на петом мјесту, то је уобичајени пласман и налазимо се на средини првенствене табеле – подијелио је са нама тренер у клубу Драженко Јанковић.

Значајни су и остали резултати, а треба истаћи да су треће мјесто заузели кадети на Првенству Републике Српске, друго јуниори и треће сениори, а у питању је међународни програм стрељаштва. На Првенству БиХ јуниори су освојили пету позицију.

-Говорећи о појединачним успјесима Маринко Јанковић је на Првенству Републике Српске – међународни програм у сениорској конкуренцији освојио треће мјесто. Његови резултати у прошлој години су и друго мјесто на Првенству Републике Српске у јуниорској конкуренцији, четврто на Првенству РС у сениорској – домаћи програм, друго у финалу Купа РС, те треће на МОСИ 2019 Соколац. Поред Маринка истакао се Немања Дебелногић, јуниорски првак Републике Српске, који је у сениорској конкуренцији био трећи на Првенству РС. Маринко и Немања, заједно са Марком Јагодићем су младе наде нашег клуба, јер се такмиче у свим категоријама. Издвојићу и Јовану Јанковић, која је на МОСИ оствојила друго мјесто – додао је Јанковић.

Подсјећамо, у посљедње двије године Маринко Јанковић је узео учешће на међународном такмичењу „Валтер куп“ у Смедереву и оба пута заузео шесто мјесто.

Стрељачки клуб „Гласинац“ броји тридесетак активних чланова и са редовним тренинзима наставља почетком другог полугодишта школске 2019/2020. године. Већ у фебруару их очекују нова такмичења.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.