У духу празника који су за нама и испред нас, ношени жељом да им празничне дане учине колико толико лакшим и љепшим, чланови соколачког УГ „ Василије Острошки“ посјетили су данас наше суграђане смјештене у Колективном центру на Мајданима код Сокоца. Најугроженијима су уручени пакети прехрамбених и хигијенских производа, а најмлађима пакетићи.

Међу корисницима центра, већ дуги низ година је осадесетдвогодишњи Ђорђан Богдановић који живи у неусловној бараци која није достојна човјека. Обрадовао се посјети, јер како рече ријетко ко до њега сврати. Дане често проводи без хране, па му је ова помоћ добро дошла у овим хладним зимским данима. Показујући неколико врећа напуњених цјепаницама, каже да му фали и дрва за огрјев, а зима само што је почела.

Скромна донација уручена је и шесточланој породици Глишић. Мајка Неда, која има четворо дјеце, очекује и пето, а како рече ријетки су они који притекну у помоћ. Изразила је наду, да ће њена породица ускоро имати услован дом.

Представници Удружења грађана „Василије Острошки“ Соколац позивају све грађане који су у могућности да помогну, да то учине у наредним данима, јер је сваки вид помоћи добродошао, а они који желе могу контактирати и Удружење на број: 065/881-478.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.