Начелник општине Соколац, Милован Бјелица данас је на Јахорини потписао споразум који омогућава бесплатно скијање за дјецу са подручја ове општине. Споразум у присуству премијера Републике Српске Радована Вишковића потписали су директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић, и начелници градских општина – Соколац, Пале, Источно Ново Сарајево, Источни Стари Град и представници општина Источна Илиџа и Трново.

Кроз прошлогодишњи програм Бесплатног скијања на Јахорини издато је 2.655 ски – пасова, за основце, средњошколце и одговорна лица – координаторе са подручја општине Соколац.

Из кабинета начелника општине Соколац, Милована Бјелице, наводе да ће прва ски – тура треће сезоне овог програма почети 8. јануара, а пријава термина креће сутра од 18 часова на линку www.opstinasokolac.net/skijanjejahorina.

– У вријеме трајања зимског распуста дјеца ће моћи да путују на Јахорину сваки дан, док ће почетком другог полугодишта превоз за бесплатно скијање бити обезбијеђен само викендом. Када је ријеч о превозу дјеце, он ће и ове године бити бесплатан, с тим да ће превозник бити одабран сутра путем тендера који је био расписан у Граду Источно Сарајево, наводи се у саопштењу из кабинета начелника општине Соколац Милована Бјелице.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.