Футсалери Гласинца савладали су на свом паркету у Сокоцу актуелног шампиона и освајача Купа Републике Српске КМФ “Невесиње” реултатом 6:4 и након шест одиграних кола Прве лиге РС задржали се у врху табеле.

Невесињу је ово други пораз у сезони иако су током цијелог меча имали теренску иницијативу и створили велики број шанси али бодови су остали у Сокоцу. Домаћи су боље отворили утакмицу и са два гола у првих пет минута (Стефан Милинковић и Стефан Арбиња) стекли предост коју су до краја полувремена повећали на 3:0 поготком Ненада Ђерића. Пропуштене прилике из првог дијела гости успијевају материјализовати након паузе и за само три минута стижу до изједначења. Мрежу Мирјанића погађали су Горан Кљакић (2x) и Милош Продановић. Гласинац је током меча био усмјерен на контре које су му донијеле нове голове Милинковића, Арбиње и Бојана Лукића, а у коначном исходу и три бода.

“Пропустили смо велики број шанси које су нас на крају коштале бодова. Домаћини су играли на контранападе, искористили су то фантастично и честитам им на побједи. Ми настављамо борбу за титулу иако ће сада бити мало теже стићи до тог циљ али нећемо одустајати” рекао је тренер актуелних првака Александар Рашовић.

Гласинац се овим тријумфом учврстио на четвртом мјесту на табели и из клуба истичу да задовољни одлазе на првенствену паузу:

“Одиграли смо добру утакмицу против екипе која жели освојити прво мјесто. Иако смо имали предност од три гола Невесиње се успјело вратити у меч и показати зашто су један од најбољих састава у Првој лиги РС. Ми смо се након тога успјели психолошки дићи и остварити велику побједу за нас” изјавио је шеф струке Сокочана Предраг Добриловић.

ФК Гласинац: Марко Мирјанић, Стефан Арбиња, Бојан Лукић, Дарко Гашевић, Ненад Ђерић, Никола Рајић, Павле Бакмаз, Стефан Милинковић, Милош Пајевић

Тренер: Предраг Добриловић

КМФ Невесиње: Огњен Ромовић, Далибор Пудар, Милош Продановић, Горан Кљакић, Миљан Гутић, Немања Радовановић, Ђорђе Вуковић, Ђорђе Комлен, Милорад Глоговац, Милош Понтић

Тренер: Александар Рашовић

Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.