На данашњој, 26. редовној сједници Скупштине Града Источно Сарајево усвојен је буџет за наредну годину у износу од 11.214.431 КМ, што је повећање од око 900.000 КМ у односу на претходни нацрт буџета.

Увећење буџета за наредну годину односи се на неутрошена намјенска кредитна средства из ове године у износу од 933.958 КМ, а иста ће бити намјењена пројектима који ће бити реализовани у 2020. години.

Градоначелник Града Ненад Вуковић, истакао је да је предвиђени буџет, као и претходих година, реалан и остварив, те да се Управа Града одговорно односи према новцу грађана.

– У идућој години биће издвојена значајна средства за Аграрни фонд у износу од 200.000 КМ , средства за суфинансирање јавног градског превоза од око 300.000 КМ, новчана средства за наставак развоја система видео-надзора на подручју Града, као и новац за увећање плате припадницима Територијалне ватрогасне јединице, јер раде у отежаним условима, рекао је Вуковић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а, Дамјан Шкипина, рекао је да је ова странка уложила више од десет амандмана, чија је укупна вриједност близу 200.000 КМ, те да ниједан није усвојен. Образложио је да због тога нису подржали усвајање буџета.

– Подношењем амандманима тражили смо средства за Матичну библиотеку у износу од 7.000 КМ, за постављање вјештачких избочина и вибрационих трака, 20.000 КМ, 30.000 КМ за Војничко гробље „Мали Зејтинлик“ у Сокоцу и 20.000 КМ за одржавање Рукометног купа свесрпских земаља. Ниједан од наших захтијева није подржан и то је разлог нашег неслагања са расподјелом буџета за наредну годину, казао је Шкипина.

Шкипина је додао да се на основу расподјеле средства може јасно видјети да градска управа одлуке доноси према политичкој опредјељености и да се такав тренд не смије наставити, јер Град у свом саставу има шест општина.

Одборници су на данашњој сједници смијенили вршиоца дужности директора „Градског радија“ Источно Сарајево, Сњежану Мачар, а за новог вршиоца дужности директора именовали Марка Сикиму.

На посљедњем овогодишњем засиједању, представници градске власти усвојили су Програм рада Скупштине града и Програм рада Градске управе Источно Сарајево за идућу, 2020 годину.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.