Фото: РИА новости

Мила Ђукановића позивам да одустане од Закона топуза, који се данас изгласава у скупштини Црне Горе, поручио је митрополит црногорско – приморски Амфилохије.

Сједница Скупштине Црне Горе на којој ће бити разматран Приједлог закона о слободи вјероисповијести одржаће се данас у Подгорици, а митрополит Амфилохије подсјетио је шта би усвајање оваквог закона могло да донесе.

Десетине хиљада народа били су пред моштима Светог Василија у Никшићу прије неколико дана, а тај народ позивао је на мир, слогу. Нажалост, тај глас, божији глас, глас народа, није услишен од стране представника државе Црне Горе, на челу са Милом Ђукановићем. Заборавио је на ријечи Светог Петра Цетињског „Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом“, настављајући тако континуитет прогона СПЦ који траје још од 1941. године – истакао је митрополит Амфилохије.

Из СПЦ раније је саопштено да предложени закон представља основ да држава отме црквену имовину и да ће се тај акт односити на више од 650 светиња, укључујући и манастир Острог.

– Позивам све људе у Црној Гори на мир, братску слогу, љубав, јер је то једино што треба свима нама. Ђукановић је главни узрочник свега што се данас догађа у Црној Гори. Изазвао је гњев народа, јер „насиљем“ жели донијети Закон – додао је Амфилохије.