Општина Соколац

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бања Луке Милорад Арлов у четвртак 5.децембра у 12 часова, састаће се у Сокоцу са ученицима Основне школе ,,Соколац“ и начелником општине Милованом Бјелицом.

,,Желим да се захвалим ученицима ове школе што већ трећу годину проводе веома успјешну хуманитарну акцију коју води наш Одбор за помоћ својим вршањацима на Косову и Метохији“, истакао је Арлов за наш портал.

Ове године и помоћ за изгрању Дневног центра „Подржи ме-9. јануар“ у Косовској Митровици пројекат Одбора за 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

Арлов ће у току посјете у спортској дворани школе ученицима и наставницима ОШ „Соколац“ одржати кратку презентацију живота њихових вршњака на Косову и Метохији.

,,Из Сокоца хоћу јавно да се захвалим ученицима ове школе и свим ученицима основних и средњих школа , њиховим породицама, професорима и наставницима Републике Српске који учествују у нашој хуманитарној акцији изградње и опремања овог центра и акције и „За дјечији осмјех на Косову и Метохији. Посебно ми је драго што дјеца школског узраста у раној доби свог живота хуманошћу осјећају тежину живота својих српских вршњака на Косову и Метохији. То показује колико значимо једни другима“, закључио је Арлов.

До 31.децембра у Републици Српској у току је и хуманитарна акција путем хуманитарног броја 1412.