Један од главних стратешких циљева општине Соколац јесте развој туризма. Због свог географског положаја, природних ресурса и богате историје, Соколац има одличне услове за развој једне од најважнијих економских дјелатности у садашњости. Близина планине Романије, богата природа и здрава клима само су неке од предности Сокоца. У протеклом периоду у нашој општини највећи акцент стављен је на спортски туризам. Уређени су постојећи и направљени нови терени за рекреацију, а у плану локалне управе је и даља надоградња овог облика туризма. Како би била заокружена ова прича, постоји идеја изградње затвореног базена и клизалишта која је све ближа својој реализацији.

У сврху развоја туризма на подручју наше општине створила се идеја да се ради на развоју једне од најатрактивнијих локација у непосредној близини града – парку природе „Талине“. Тим поводом општина Соколац је одлучила да ускоро распише конкурс за израду идејног рјешења туристичког развоја парка природе „Талине“. Рјешење би требало да обухвата изградњу вјештачког језера, трим стазе, стазе за монти бајк, пјешачке стазе, стазе за јахање, вожња санкама са запрегом, вожња квадовима, мото спорт, терене за мини голф и друге терене на отвореном. Идејно рјешење требало би да понуди и пројекат простора за викенд насеље око језера, хотела за стара лица, рехабилитациони центар, свадбени салон и угоститељски објекат. Испланирати и прилазни пут са посотојеће саобраћајнице, тортоар, проширење траке и освјетљење до етно – ресторана „Кум“, као и изградња пасареле до овог угоститељског објекта.

Обзиром да туризам има значајан утицај на економски, социјални, еколошки и културни аспект живота, општина Соколац се опредјелила да ова дјелатност буде један од главних стратешких циљева развоја. Конкурс за израду идејног рјешења парк природе „Талине“ ускоро ће бити објављен на порталу „Соколац срце Романије“, могућност учешћа имаће сви заинтересовани аутори у струци, а најбоља три рјешења биће новчано награђена.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.