Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим коловозима, уз мјестимично смањену видљивост у котлинама и уз ријечне токове, због јутарње магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због санације на магистралном путу Модрича један-Вукосавље/Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруша биће измијењен режим саобраћаја.

Настављена је реконструкција коловоза на дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница, због чега се саобраћај одвија једном траком.

У току је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац и Козарска Дубица-Приједор, са Улицом 29. новембра у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено.

На дионици магистралног пута Дрињача-Коњевић Поље у току је реконструкција коловоза, па се саобраћа једном траком, уз регулацију семафорима.

Због изградње мини-хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим саобраћаја.

Због минерских радова на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, локалитет мале хидроелектране „Крупац“ на ријеци Жељезници, данас ће бити привремено обустављен саобраћај од 10.00 и од 16.00 часова, максимално 10 минута.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због изградње ауто-пута Коридор „Пет це“, кроз Републику Српску, од петље Јоховац до петље Руданка.

У току је постављање камера на ауто-путу Градишка-Бањалука, на локалитету Маховљанске петље, због чега је измијењен режим саобраћаја.

У току је и постављање наплатних станица „Александровац“ и „Нова Топола“, на путевима који се спајају из ових мјеста са ауто-путем.

Због деминирања терена на радилишту „Клакари Доњи осам, 13 и 14“, у општини Брод, на снази су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У Федерацији БиХ видљивост је због магле посебно смањена у долинама ријека Босне, Саве и Лашве.

Могући су и ситнији одрони земље или камења на коловоз.

Данас од 11.00 до 15.00 часова, због минерских радова, биће краткотрајно обустављен саобраћај у мјесту Потпећ на дионици Шићки Брод-Сребреник.

Због санације на магистралном путу Кладањ-Олово у тунелу Караула, саобраћај је обустављен и преусмјерен преко старог превоја Караула.

На магистралном путу Зеница-Немила, због санације у тунелу „Врандук два“ током дана се саобраћа наизмјенично, једном траком, а због повремено појачаног промета возила формирају се дуже колоне у оба смјера. Ноћу саобраћај буде обустављан од тридесет минута послије поноћи до 4.30 часова.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због безбједносних разлога, и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност провјере стања саобраћаја на 11 граничних прелаза – Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.