Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су данас на подручју Рудог С.И. (52), држављанина БиХ, након што су у његовом аутомобилу пронашли већу количину војног оружја, муниције и експлозивних средстава.

„Граничном контролом возила пасат, бх. таблица, којим је и управљао С.И., припадници ГПБиХ открили су већу количину војног оружја, муниције и експлозивних средстава“, наведено је у саопштењу Граничне полиције БиХ.

О догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву – подручна канцеларија Вишеград, који је наложио да се предмет уступи Министарству унутрашњих послова Републике Српске на даљње поступање.

Незванично сазнајемо да је у питању је инспектор Полицијске управе Фоча Славко Ивановић.

Из ПУ Фоча саопштено је да су у току су претреси на двије локације у Рудом.

„У току су претреси на двије локације које користи И.С. из Рудог и то породичне куће и помоћних објеката и путничког пасата, а у вези постојања основа сумње да је извршено кривично дјело ‘Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја'“, наведено је у саопштењу ПУ Фоча.

Претреси се врше уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, подручна канцеларија Вишеград, а по усменој наредби судије за претходни поступак Основног суда у Вишеграду.