Седамнаест неутјешних година за породицу Марковић (ВИДЕО)

Годишњица убиства Жељка Марковића, бившег начелника ЦЈБ Српско Сарајево

0
Фото: Јелена Маринковић

Данас се навршило седамнаест година од убиства некадашњег начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево Жељка Марковића. Представници општине Соколац, Полицијске управе Источно Сарајево, припадници Полицијске станице Соколац, породица и пријатељи одали су почаст и положили цвијеће на Жељков гроб у селу Маргетићи.

Фото: Јелена Маринковић

Седамнаест година након његове ликвидације, убице и налогодавци нису познати. У надлежним полицијским и тужилачким органима годинама понављају исту фразу – да су истрага и прикупљање доказа у току, али да осумњичених нема. Иза Жељка су остали неутјешни супруга и кћерка, брат, отац и мајка са безброј питања, на које немају одговоре.

Родитељи покојног Жељка полако губе наду да ће икада сазнати ко и зашто је то учинио.

-Још увијек нема никаквих помака, чекамо да се нешто деси, али наде више нема. Године пролазе тешко, како вријеме одмиче све се теже боримо – каже Слободан Марковић, Жељков отац.

Фото: Јелена Маринковић

Жељко Марковић, начелник ЦЈБ-а Српско Сарајево, убијен је 24. септембра 2002. у 2.30 сати у такозваној сачекуши у дворишту породичне куће у Сокоцу. Убица, сакривен иза куће, са раздаљине од око пет метара пуцао је, након чега је побјегао. Ни седамнаест година касније нико није оптужен за овај злочин. Познаници Жељка памте као храброг и поштеног младог човјека.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.