Одиграо је наш капитен данас веома важну улогу.

Селекција Србије славила је у последњем мечу прве фазе Светског првенства у Кини, наши репрезентативци били су бољи од Италије са 92:77.

Дуго су се „Азури“ држали, имали су један велики налет у трећем кварталу, али смо успели да га одбијемо, понајвише захваљујући Мирославу Радуљици.

Капитен репрезентације Србије је изнудио неколико фаулова, излудео је једном приликом и Данила Галинарија, а пенале је изводио готово перфектно, 10/11.

„Била нам је потребна мирноћа у тим моментима. Били смо прилично нервозни од почетка, видело се то. Иако смо водили 10 разлике, никако нисмо успевали да их сломимо. Имали смо неки безвезни осећај, не као да губимо, већ као да је егал, што се испоставило тачним када су нам пришли на два поена заостатка. Срећа је што смо препознали моменат када морамо да будемо мирнији, да спустимо лопту доле, где они немају шта да траже против наше величине и знања“, изјавио је Радуљица, преноси „Моззарт Спорт“.

Истиче капитен Србије да је нашим момцима требала једна оваква утакмица, у којој Италијани често нису бирали средства да изађу на крају са нашим играчима, пре свега центрима.

„Они су правили фаулове, а ми смо погађали. Ја сам имао ту срећу да сам ушао у игру, да су мене фаулирали, а моје је било само да убацим. То се и десило, па смо привели утакмицу крају. Требала нам је оваква утакмица, мало јача, са мало више тактике са противничке стране. Мислим да ће нам користити за даље такмичење“, додао је Радуљица.

Како каже Радуљица, „ко губи, има право да се љути“.

„Направили су неколико фаулова безвезе, али они то раде цео живот. Били су немоћни, имају право то да раде, а да судије раде свој посао, а ми да будемо мирни, да убацујемо бацања и да побеђујемо и радујемо се. Ко губи, може да се љути. И да бије“, појаснио је капитен.

Прокоментарисао је и ситуацију из финиша, када је Јокић жустро одреаговао након неколико прекршаја које је над њим направио Данијел Хекет.

„Морамо да средимо неке ствари, као та реакција Јокића, која по мени уопште није била претерана, али не сме да се то дешава у оваквом систему такмичења, јер могу да те удаље са терена, а много значиш екипи. Мораш да будеш паметнији. И бићемо изнад тога. Има још грешака, које морамо да сведемо на минимум, видимо да имамо још доста простора за напредак“, закључио је Мирослав Радуљица.

Србија са три победе иде у другу фазу, где ће се у групи наћи са Шпанијом, Порториком и Италијом, против потоњих су већ три пута славили у последњих месец дана и према правилима турнира неће поново одмерати снаге са „Азурима“.