Фото: Соколац-срце Романије

У соколачком Средњошколском центру „Василије Острошки“ све је спремно за почетак нове школске године за више од 400 ученика, међу којима је 96 уписаних у прве разреде, рекао је Срни директор ове школе Мирослав Максимовић.

Он је навео да ће у школској 2019/2020. години у централној школи на Сокоцу у првим разредима бити по једно одјељење гимназије рачунарско-информатичког и општег смјера, по једно одјељење за занимања економски техничар и шумарски техничар, а у Подручној школи на Хан Пијеску једно одјељење гимназије општег смјера са 12 ученика.

Максимовић каже да је недавно у овом средњошколском центру уз помоћ општине Соколац потпуно опремљен кабинет информатике за одјељење гиманзије рачунарско-информатичког смјера, који је новина у школској 2019/2020.

Он је нагласио да нову школску годину у централној школи на Сокоцу дочекују са уграђеним новим котлом за загријавање овог објекта.

„Успјели смо властитим средствима и уштедама током године набавити и уградити нови котао вриједан 20.470 КМ, чиме смо уз реконструкцију топловодне мреже ријешили питање квалитеног загријавања 4.000 метара квадратних школског простора у наредних двадесетак година“, појаснио је Максимовић.

Он је изразио наду да ће школа моћи у потпуности да отплати нови котао до краја наредне године.

Максимовић је подсјетио да је у јануару реконструисана топловодна мрежа, постављен нови цјевовод од котловнице до школе и замијењена цјелокупна унутрашња топловодна мрежа, у шта је уложено око 23.000 КМ захваљујући средствима из буџета града Источно Сарајево, уштедама у школи и партиципацији родитеља.