Фото: Н. Параушић

Кошаркашка репрезенентација Србије отпутовала је данас у Грчку на Акрополис куп, без повређеног Владимира Лучића, који је остао на терапијама у Београду.

Лучић ће упркос повреди бутног мишића бити спреман за Светско првенство, објавио је Кошаркашки савез Србије.

Противници Србији биће Турска, Италија и домаћин Грчка, а селектор Александар Ђорђевић је рекао да их све поштује, а да турнир долази у „јако добром тренутку“.

– То је изузетно јак турнир, као што су биле и две утакмице са Литванијом. Циљ нам је да пробамо да се спремимо за Светско првенство кроз мечеве са што јачим противницима. Момци добро раде, имамо још простора за побољшања. Нисмо дуго заједно, а то је оно што ми тренери увек највише тражимо јер је уиграност јако, јако битна за форму – навео је Ђорђевић.

Центар Мирослав Радуљица је казао да српски кошаркаши гледају само себе и да ће радити свој посао.

– Ривали нека раде свој, па ћемо да видимо ко је бољи. Биће ово добре провере, а и моћи ћемо да видимо Италијане, противнике у групи у Кини, иако је ово само турнир. Без обзира на то, увек играмо пуним интензитетом и покушавамо да напредујемо кроз сваку утакмицу, а да ли је ривал Италија, Турска или Грчка, није нам битно. Турнир јесте јак и интересантан, лично увек волим да играм Акрополис куп, тако да очекујем одличне утакмице који ће највише нама користити – казао је Радуљица.

Србија ће 16. августа од 17.00 играти против Турске, дан касније у истом термину ће ривал бити Италија, а последња утакмица играће се 18. од 19.00 са домаћом селекцијом.